Finanțări de 750.000 de lei de la MMSS pentru sistemul social din Botoșani

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va asigura o finanţare de 750.000 de lei pentru dotarea unor unităţi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani, au anunţat, marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit acestora, fondurile au fost obţinute în baza a opt proiecte depuse de DGASPC, care urmăresc dotarea Centrului de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi “Lucie Lecomte” Botoşani, locuinţa maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi “Sfântul Foca” Botoşani, Centrul de îngrijire şi asistenţă “Sfântul Ioan” Bucecea, precum şi cinci case din cadrul Complexului de tip familial “Sfântul Mina” Botoşani.

“Din fondurile atrase se vor achiziţiona bunuri specifice activităţii centrelor rezidenţiale, care vor îmbunătăţi substanţial calitatea serviciilor sociale oferite”, a afirmat preşedintele CJ, Doina Federovici.

Dotările vizează, în special, dotarea cu biciclete ergonomice pentru recuperarea aparatului locomotor, aparate de terapie, biostimulare şi tratare afecţiuni locomotorii, paturi de consultaţii, maşini de gătit, maşini de spălat, frigidere, precum şi elemente de mobilier pentru cele opt centre sociale.

“Mă bucur să văd că se materializează proiecte care au fost gândite pe vremea când ocupam funcţia de ministru al Muncii, proiecte care vin în sprijinul cetăţenilor din judeţul nostru, mai ales al acelora care au cea mai multă nevoie”, a declarat deputatul Marius Budăi, care ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *