Amenzi în valoare de 275.000 de lei aplicate în urma unor controale la magazinele Lidl din Botoșani

Inspectorii de protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 275.000 de lei în urma unei acţiuni de control derulate la mai multe magazine Lidl din judeţul Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

Potrivit sursei citate, cele 14 amenzi au fost dictate unui număr de patru magazine ale societăţii comerciale Lidl Discount SRL.

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic societatea comercială Lidl Discount SRL. La nivelul judeţului Botoşani au fost verificate patru puncte de lucru, iar în urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Botoşani au aplicat următoarele sancţiuni: 12 amenzi contravenţionale în valoare de 275.000 lei, un avertisment, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 2258 lei, oprirea temporară de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 920 lei şi închidere temporară de la 0 la 6 luni pentru un punct de lucru”, se precizează în comunicat.

Inspectorii CJPC au descoperit produse alimentare cu diferenţe de gramaj faţă de cel menţionat pe ambalaj, fructe şi legume cu modificări organoleptice sau de o calitate inferioară faţă de cea declarată pe etichetă, condiţii de depozitare şi agregate de refrigerare neigienizate, dar şi nerespectarea condiţiilor de depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare, lăzi frigorifice neigienizate, cu depuneri de materii organice. De asemenea, au fost identificate la comercializare piept de pui, pipote cu exces de lichid, dar şi tăvi de cuptor cu urme de arsură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *